Urządzenia i Akcesoria
Ketchup z dojrzałych bananów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki
Składniki
-
6 ziaren ziela angielskiego
-
4 ziarna pieprzu czarnego
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oleju
-
400 g bananów, dojrzałych pokrojonych w plastry
-
100 g wody
-
40 - 50 g białego octu winnego
-
½ - 1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
884.8 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
1322.5 kJ /
316.1 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
68.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Konfitura z boczku i cebuli
25 min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Kiszone marchewki (TM6)
72 godz. 40 min
Pasta kanapkowa z bobu
45 min
Marynowane rzodkiewki (TM5)
48 godz. 30 min
Marynowane rzodkiewki (TM6, TM7)
48 godz. 30 min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 godz. 30 min
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 min
Kąski serowo-brokułowe
55 min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45 min
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
1 godz. 10 min
Konfitura z dyni
40 min